SolarVenti

SolarVenti

Egész évben légkomfort és biztonság! A télen magára hagyott nyaralók, hétvégi házak, motelek, szállodák, raktárak, hajók, pincék stb., általában nem használt építmények temperálása, szárazon tartása és szellőztetése biztosítva van. Ingyen! A SolarVenti légkollektorokkal ellátott helyiség levegője napos időben folyamatosan meleg, száraz és friss levegővel cserélődik, ennek köszönhetően megelőzhető vagy megszűnik a nyirkosság, a doh, a penészesedés és a kellemetlen szag!!! Már több mint 100 ezer elégedett felhasználó van világszerte Svédországtól Ausztráliáig és 2003 óta Magyarországon is ahol a SolarVenti rendszereket az Alfagas Kft forgalmazza és telepíti.

Hogyan működik a SolarVenti? SolarVenti Demo Video >

A nagyobb hőteljesítményű SolarVenti rendszerek (SV14, SV20, SV30) lakások, lakóépületek és egyéb közösségi terek, mint pld. orvosi rendelők, iskolák, óvodák, tornatermek stb. szellőztetésére és kiegészítő fűtésére is alkalmasak - a tavaszi és őszi időszakban gyakran a teljes napi fűtési hőszükségletet is képesek biztosítani! Sőt! A SolarVenti légkollektor nyáron is dolgozhat. A napelemeiről egy (vagy több) külső hűtőventilátort meghajtva,  egyszerű frissítő szellőztetéssel (A-változat), a tikkasztó nyári melegben is kellemessé tehetjük az egyébként túlmelegedő házunkat. Ilyen esetben egy külső hűtőventilátor a ház árnyékos, hűvösebb É-i oldalán van telepítve. Magasabb szintű komfort élvezhető a SolarVenti léghűtő regiszter alkalmazásával (B-változat, levegő-talaj hőcserélő, növényzet transpirációja), amelynek köszönhetően, egy gondosan hőszigetelt ház, a legnagyobb nyári hőség idején sem melegszik ~25-26°C fölé! Nyáron, a talajhőmérséklet 0,5-0,6 m-re a felszíntől ~19-20°C, 1,5-2m mélységben pedig ~8-14°C, télen-nyáron…

A SolarVenti kollektorokban, a hőtermelő térrészben beépített napelemek hűtése a nyári üresjárat során (ventilátor üzemen kívül van) is természetes módon biztosított a kollektor szerkezeti kialakításának köszönhetően. A nyáron akár 110°C üresjárati hőmérsékletre felhevülni képes, nagyobb teljesítményű légkollektorok új típusváltozatainál a napelem a kollektoron kívül került elhelyezésre.

A standard szabályozóval biztosítható működés vezérlés és hőmérséklethatárolás mellett az újonnan kifejlesztett SControl vezérlőegységgel és érzékelőkkel lehetőség van a Solarventi rendszer hatékonyságának fokozására, az aktuális kollektor- és helyiséghőmérséklet, valamint páratartalom értékek alapján történő szabályozott üzemeltetéssel, tetszés szerinti időben és egész évben programozhatóan. Ezt elsősorban az állandó üzemű SolarVenti Basement rendszerekhez (SV14K, SV20K, SV30K) ajánljuk (garázsok, pincék, alagsorok szárazon tartása) ahol a napsugárzástól függetlenül biztosítani kell a folyamatos szellőztetést éjjel-nappal, tehát hálózati betáplálással, természetesen napelemes kiegészítéssel is

Egy nagyszerű újdonsággal kezdjük a 2019 évet. Megjelent a legújabb SolarVenti fejlesztés, a SolarVenti HR20 légkollektor hővisszanyerő modullal. Ezidáig senkinek sem sikerült megalkotnia a napenergiahasznosítás és a hővisszanyerés ilyen kombinációját. A hővisszanyerés hatásfoka 83% – és mihelyt ehhez ingyen szolár hő társul a hatásfok jóval 100 % felett lesz. Tehát a rendszer rásegít a fűtésre, míg a ház levegője mindig friss és tiszta. Bővebben.A SolarVenti légfűtő és szellőztető rendszer dán találmány, szabadalmaztatva van a világ számos országban. A Solarventi légkollektorok teljesítménytesztelését és megfelelőség-értékelését több független minősítő intézet, többek között a Fraunhofer Institut Freiburg végezte el az EN 12975-1:2011, EN ISO 9806:2014  szabványoknak megfelelően és ez alapján Solar Keymark tanúsítással rendelkeznek.

A SolarVenti légkollektorok készre szerelve és bevizsgált állapotban kerülnek átadásra, a felszereléshez szükséges rendes vagy extra tartozékokkal.

SolarVenti termékek bővebben

 

  A SolarVenti fűtő- és szellőztető rendszerek  várható éves hőtermelése 350 – 600 kWh/m2
és a szellőzési hőveszteségek elmaradnak! 

Azonnali elérhetőség
Tel:
+36 1-216-1500
Email:
alfasol@alfagas.hu