AlfaSol kombi három kollektormezős rendszer

Napkollektoros HMV-készítő, medence- és épületfűtő rendszer vákuumcsöves napkollektorokkal

 

Ezek a napenergiahasznosító rendszerek egész évben folyamatosan leterheltek, és kihasználtságuknak köszönhetően jóval gyorsabban megtérülő beruházások a típikus (HMV-készítő és épületfűtő) szolár kombirendszerekhez képest. A szolár kombirendszerek nyári üzemére jellemző mindennapos üresjárati állapot (stagnáció) kialakulása ezen rendszerek rendeltetésszerű üzemeltetése során nem fordulhat elő.

Néhány referencia munka főbb jellemzői:

1. Komárom (2006):

A napkollektoros rendszer, egy 420 literes szolár bojler és egy ~60mfelületű, ~100m3 víztérfogatú, egész évben használt (fedett) úszómedence fűtése mellett, adott esetben az épület ~250mpadlófűtésére is rásegít. A rendszerben fűtési puffertároló nem került beépítésre – rendszerdiagram letöltése.Megrendelő házának kedvezőtlen adottságai miatt végül egy viszonylag bonyolult három-kollektormezős rendszer került telepítésre, amely a  D-i tetőn egy 6kW, a K-i és a Ny-i tetőn pedig egy-egy azonos 7,5-7.5kW max. hőteljesítményű kollektormezőből áll.  Az alkalmazott vákuumcsöves kollektorok (OPC15DRC10) ésszolár állomások a svájci AMK Solac Systems AG termékei. A rendszer működését egy Solareg II Genius vezérlő szabályozó vezérli (Prozeda GmbH). 

2. Budapest (2012)

A napkollektoros rendszer egy 1280/260 literes kombi puffer (Swiss Solartank) és egy ~32m2 felületű, ~48m3 víztérfogatú, áprilistól-októberig használt szabadtéri úszómedence fűtése mellett az épület ~170m2 padló- és falfűtésére is rásegít - rendszerdiagram letöltése. A hőtermelést egy max 16.5kW hőteljesítményű, DNy-i tájolású osztott (3-bankos) vákuumcsöves napkollektormező biztosítja. Az alkalmazott vákuumcsöves kollektorok (Vitosol 200-T) és szolár állomások a Viessmann Werke GmbH & Co. KG termékei. A rendszer működését Vitosolic 200 vezérlő szabályozó felügyeli, amely ugyancsak Viessmann termék.A napkollektoros rendszerek helyes műkődését szimulációs vizsgálattal ellenőrizzük, pld. a medencefűtésnél várható hőmérsékleti viszonyok és hőteljesítmények: 
Azonnali elérhetőség
Tel:
+36 1-216-1500
Email:
alfasol@alfagas.hu